Σχέδιο Χορηγιών για Αναβάθμιση Παραδοσιακών Χώρων Εστίασης ή
Πώλησης Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής με τη δυνατότητα
ένταξής τους στο Σύμφωνο «Taste Cyprus»
Στόχος του Σχεδίου είναι η παροχή στήριξης για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών:
- αδειούχων κέντρων αναψυχής κατηγορίας εστιατορίου/ ταβέρνας
- κέντρων αναψυχής που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών καταλυμάτων που με βάση τον εγκεκριμένο τους τιμοκατάλογο προσφέρουν αποδεδειγμένα πιάτα βασισμένα αποκλειστικά στην κυπριακή γαστρονομία
- νέων ή υφιστάμενων καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφή
**Χώροι δεξιώσεων δεν είναι επιλέξιμοι
Δυνητικοί Δικαιούχοι – Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
- Αδειούχα Κέντρα Αναψυχής κατηγορίας Εστιατορίου ή Ταβέρνας
- Αδειούχα Κέντρα Αναψυχής κατηγορίας Εστιατορίου ή Ταβέρνας που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών καταλυμάτων
- Δυνητικοί Δικαιούχοι για αναβάθμιση ή δημιουργία καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής
Ύψος Χορηγίας:
- 75 % των επιλέξιμων δαπανών (για επιχειρήσεις σε ορεινές περιοχές)
- 65 % των επιλέξιμων δαπανών (για επιχειρήσεις σε ημιορεινές περιοχές)
- 50% των επιλέξιμων δαπανών (για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις)
Ελάχιστες δαπάνες €15.000
Μέγιστη επιχορήγηση €200.000 (Deminimis)
Επιλέξιμες Δαπάνες:
- Οικοδομικές και άλλες βελτιωτικές εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χώρων
- Εξοπλισμός και έπιπλα για κοινόχρηστους χώρους*
- Ειδικές εγκαταστάσεις και συστήματα**
- Αμοιβές συμβούλων, εμπειρογνωμόνων, σχεδιαστών, με μέγιστο 5% ως προς τη συνολική προτεινόμενη επένδυση
- Αναλώσιμα*
*(δεν ισχύει για τα καταστήματα) / **(δεν ισχύει για εστιατόρια εντός ξενοδοχείων)
Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το Newsletter μας ή επικοινωνήστε με ένα από τους συμβούλους μας.
Πηγή: Υφιπουργείο Τουρισμού