![](https://mindthegap.com.cy/wp-content/uploads/2020/04/20200406_210557_0000.png)
Εστιατόρια & Επιχειρήσεις Εστιασης – Μέτρα για την επόμενη μέρα
Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα εστιατόρια και γενικότερα οι επιχειρήσεις εστίασης είναι από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα για πρόληψη του κορωνοϊού (COVID-19). Πως θα είναι όμως η επόμενη μέρα μετά την άρση των μέτρων; Ξεκινάμε από εκεί που είχαμε μείνει ή πρέπει να εφαρμόσουμε επιπλέον προληπτικά μέτρα για να μην επανέλθει το πρόβλημα;
Εννοείται, πως δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από εκεί που είχαμε μείνει. Αντιλαμβάνεστε ότι η άρση των μέτρων δεν θα σημαίνει και εξάλειψη του κορωνοϊού (COVID-19). Ο κίνδυνος θα εξακολουθεί να υπάρχει και πρέπει όλοι να έχουμε έτοιμο Πλάνο Ετοιμότητας (Covid-19 Emergency plan). Πιθανή επιμόλυνση των εργαζομένων μας ή των πελατών μας μπορεί να μας κοστίσει (τόσο οικονομικά όσο και σε θέμα φήμης στην αγορά) πολύ περισσότερο απ’ ότι μας κόστισε το προσωρινό αυτό κλείσιμο.
Πάμε λοιπόν να βρούμε περισσότερες απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα που σας απασχολούν.
Q2: Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή των εργαζομένων μας;
Q3: Θα πρέπει να κρατάμε αποστάσεις από τους πελάτες μας, όταν υπάρξει άρση των μέτρων;
Q5: Τι μέτρα ασφάλειας τροφίμων θα πρέπει να λάβουν οι επιχειρήσεις;
Q6: Τι διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης πρέπει να εφαρμόσουμε;
Q7: Μπορεί να μεταδοθεί ο ιός COVI-19 μέσω των συστημάτων ψύξης/ θέρμανσης της επιχείρησης μου;
Q8: Πως μπορώ να προστατεύσω καλύτερα τoν εργαζόμενο μου κατά την διαδικασία του delivery;
Πηγές: WHO, NRA (Servsafe), FDA, CDC, ECHA, Υπουργείο Υγείας, Υγειονομικές Υπηρεσίες