Εστιατόρια & Επιχειρήσεις Εστιασης – Μέτρα για την επόμενη μέρα

Q8: Πως μπορώ να προστατεύσω καλύτερα τoν εργαζόμενο μου κατά την διαδικασία του delivery;

Αρχικά θα πρέπει να εκπαιδευτεί ο κάθε εργαζόμενος για την σωστή χρήση των γαντιών και το σωστό πλύσιμο των χεριών. Ενδεικτικά:

  • Ζητάμε να γίνει πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας (βίζας), για να αποφύγουμε την συναλλαγή με χρήση μετρητών.
  • Αποφεύγουμε να ακουμπάμε κουδούνια και χερούλια από πόρτες. Αν χρειαστεί να γίνει τότε φοράμε γάντια μιας χρήσης.
  • Αφήνουμε την σακούλα με τα τρόφιμα στην πόρτα και κρατάμε απόσταση.
  • Εάν υπάρχει αναγκαστικά συναλλαγή μέσω χρημάτων τότε φοράμε τα γάντια μιας χρήσης για να προστατεύσουμε εμάς αλλά και τον πελάτη μας.
  • Πριν εισέλθουμε στο όχημα μας ή το μηχανάκι μας αφαιρούμε τα ‘’μολυσμένα’’ γάντια και βάζουμε στα χέρια μας απολυμαντικό που μπορεί να έχουμε στη τσέπη μας.
  • Κατά την διάρκεια των διαδρομών αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το στόμα, μύτη, μάτια.
  • Με την άφιξη μας πίσω στην επιχείρηση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πλύνουμε σχολαστικά τα χέρια και να τα απολυμάνουμε.
  • Δεν παραλείπουμε να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε συχνά τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή (κλειδιά, κινητό, σάκους μεταφοράς τροφίμων, τιμόνια κτλ).