Εστιατόρια & Επιχειρήσεις Εστιασης – Μέτρα για την επόμενη μέρα

Apr 8, 2020

Q8: Πως μπορώ να προστατεύσω καλύτερα τoν εργαζόμενο μου κατά την διαδικασία του delivery;

Αρχικά θα πρέπει να εκπαιδευτεί ο κάθε εργαζόμενος για την σωστή χρήση των γαντιών και το σωστό πλύσιμο των χεριών. Ενδεικτικά:

  • Ζητάμε να γίνει πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας (βίζας), για να αποφύγουμε την συναλλαγή με χρήση μετρητών.
  • Αποφεύγουμε να ακουμπάμε κουδούνια και χερούλια από πόρτες. Αν χρειαστεί να γίνει τότε φοράμε γάντια μιας χρήσης.
  • Αφήνουμε την σακούλα με τα τρόφιμα στην πόρτα και κρατάμε απόσταση.
  • Εάν υπάρχει αναγκαστικά συναλλαγή μέσω χρημάτων τότε φοράμε τα γάντια μιας χρήσης για να προστατεύσουμε εμάς αλλά και τον πελάτη μας.
  • Πριν εισέλθουμε στο όχημα μας ή το μηχανάκι μας αφαιρούμε τα ‘’μολυσμένα’’ γάντια και βάζουμε στα χέρια μας απολυμαντικό που μπορεί να έχουμε στη τσέπη μας.
  • Κατά την διάρκεια των διαδρομών αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το στόμα, μύτη, μάτια.
  • Με την άφιξη μας πίσω στην επιχείρηση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πλύνουμε σχολαστικά τα χέρια και να τα απολυμάνουμε.
  • Δεν παραλείπουμε να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε συχνά τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή (κλειδιά, κινητό, σάκους μεταφοράς τροφίμων, τιμόνια κτλ).
Signup today for free and be the first to get notified on new updates.